Nutritie
Leave a comment

Cupcakes cu banane, cacao si marshmallows

Ce ziceti de vremea si zapada de afara? Mereu ma bucur de ele, pana cand am drumuri de facut prin oras πŸ™‚ De mic copil am iubit iarna, si perioada Sarbatorilor! Sunt trei momente minunate care vin din 7 in 7 zile: Craciunul, Anul Nou si apoi ziua mea, asa ca 3 saptamani pline de cadouri, petreceri si voie buna.
Stiu, stiu, au trecut deja. Duse sunt zilele linistite de langa brad, cu vin fiert si antrenamente la doua zile. It’s time to get back in shape! Dar asa, in memoriam perioadei de leneveala, vreau sa va arat un desert pe care l-am facut de sarbatori cu fratele meu, super simplu si bun! M-am inspirat din reteta asta de pe GoodFood, dar am facut cateva modificari in ingrediente, si am schimbat o parte din zahar cu fructe!

Timp de pregatire: 15 minute

Timp de gatit: 20 minute

Grad de dificultate: usor

Ingrediente:

  • 50 g cacao
  • 150 g faina (eu am folosit de migdale, e buna de oricare)
  • 50 g zahar brut din trestie de zahar
  • 1 praf de copt
  • 2 banane coapte bine
  • 2 oua
  • 50 g unt topit
  • 50 ml lapte de cocos (e bun si cel normal)
  • marshmallows pentru decorat

Pasul 1:

Preincalzeste cuptorul la foc mediu. Zdrobeste bananele cu fuculita intr-un castron, pana se fac piure. Daca nu sunt prea coapte, insista sa le omori, si zdrobeste-le ca si cum ar fi o molie afurisita (sau un paianjen, sau ce te sperie pe tine. Moliile freak me out!)

Pasul 2:

Adaugam ouale, laptele si untul topit in acelasi castron si amestecam. Usor si sigur aici, nu prea intampinam rezistenta πŸ™‚

Amesteca toate ingrediente "umede" impreuna

Amesteca toate ingrediente “umede” impreuna

Pasul 3:

Intr-un bol separat punem ingredientele uscate: faina, cacao, zaharul si praful de copt. Le amestecam si pe ele, sa nu facem discriminari!

Zaharul, cacao, faina de migdale, si praful de copt impreuna

Zaharul, cacao, faina de migdale, si praful de copt impreuna

Pasul 4:

Turnam primul bol peste ingredientele uscate, si amestecam cu o furculita pana are o consistenta de aluat. In functie de faina pe care ai folosit-o e posibil sa absoarba mai mult lichid, daca ti se pare ca e cam uscat mai adauga un pic de lapte. Consistenta pe care ti-o doresti este una cremoasa, nu lichida.

Nu te ingrijora daca nu e foarte estetic, promit ca iese foarte bun ;-)

Nu te ingrijora daca nu e foarte estetic, promit ca iese foarte bun πŸ˜‰

Pasul 5:

Cu tave briose ai doua optiuni: fie ungi formele cu unt, fie le tapetezi cu hartie decorativa, ca sa nu se lipeasca cupcake-urile. Alex, cand a auzit asta, a tinut sa imi demonstreze ca exista si o treia optiune, si a insistat sa punem hartii in forme de silicon, pe care apoi sa le punem in tava! Β Nah, daca vrei mai mult de spalat, poti sa faci si tu asa! πŸ™‚

Adauga aluatul impartit omogen in cele 12 forme, si pune tava la cuptor timp de 20 de minute.

Vezi, partea estetica incepe sa fie din ce in ce mai buna :D

Vezi, partea estetica incepe sa fie din ce in ce mai buna πŸ˜€

Pasul 6:

Acum vine schepsisul! πŸ˜‰ Decoreaza fiecare briosa cu marshmallows (oare de ce am un lapsus complet despre numele lor in romana?). Eu aveam o punga cu unele foarte mari, asa ca le-am taiat in bucatele mai mici.

Maaarshmallows, so many marshmallows! :)

Maaarshmallows, so many marshmallows! πŸ™‚

Aprinde grill-ul de la cuptor si baga tava inauntru timp de 15-20 de secunde, cat sa faca un pic de crusta. Sunt delicioase servite imediat, iar marshmellow-urile sunt minunate, cu o textura lipicioasa, si o aroma usor caramelizata. YUM!

Le-am tinut fix 15 secunde la grill, dar cred ca erau ok si la 10!

Le-am tinut fix 15 secunde la grill, dar cred ca erau ok si la 10!

Daca aragazul tau nu are grill, poti sa le topesti un pic cu un aprinzator de aragaz (doar ai grija la hartie, sa nu ia foc), sau chiar sa le lasi simple!

Daca vrei sa le servesti mai tarziu, poti sa le pastrezi decorate, dar sa le dai la grill doar inainte sa le mananci!

Daca vrei sa le servesti mai tarziu, poti sa le pastrezi decorate, dar sa le dai la grill doar inainte sa le mananci!

Enjoy,

Ioana the cupcake maker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *