Nutritie
Leave a comment

Fabulous frittata cu broccoli si dovlecei

In casa mea gatitul este o arta simpla. Timpul si efortul trebuie sa fie minime, dar rezultatul preferabil sa aiba un impact maxim πŸ™‚

Definita pe care o am despre gatit este β€žcombina niste chestii, condimenteaza, si pune la cuptor” (Martha Steward would so not approve). Iar ce iese trebuie sa fie in cantitati mari (suntem doi sportivi fomisti in casa), si sa suficient de bun ca sa am pofta sa il mananc doua zile la rand. Daca ar fi sa ilustrez reteta perfecta pentru aceasta definitie, se potriveste perfect frittata! Versiunea coapta a unei omlete, face toateΒ  paralele, este super simplu de facut, si este buna atat pentru micul dejun cat si pentru cina.

Iti trebuie doar 4 ingrediente pentru o frittata de succes:

  • Eggs, evident: nu te zgarci la ele, as spune ca una mica are 5-6 oua, si una mare 12. Portia mica de 2 persoane, si portia mare de doua persoane foarte infometate πŸ™‚
  • Branza: poti pune cam orice fel de branza ai prin casa, daca este mai moale o bati direct cu oule, daca este mai tare mai bine o dai pe razatoare inainte. Branza aduce o consinstenta super cremoasa, si o aroma delicioasa!
  • Veggies si/sau carne: de obicei fac frittata cand am ramasite din diverse chestii prin frigider si camara. Singurul secret este sa gatesti legumele inainte, ca sa nu trezesti cu ele crude.
  • Condimentele: gustul final va fi dat de condimentele pe care le alegi. Printre preferatele mele se afla usturoiul, chilli-ul si verdeturile italiene. Daca iti plac lucrurile super simple, sare si piper is all you need!

Sa ilustram cu my fabulous frittata cu broccoli si dovlecei:

  • Β½ capatana broccoli (am zis ca e cu resturi, cealalta jumatate o folosisem acum 2 zile)
  • 1 dovlecel mare sau 2 mici
  • usturoi/fulgi de usturoi
  • 6 oua
  • 100g branza gasita prin frigider – amestec de urda si telemea

Pas 1 – caleste legumele

Niste fulgi de usturoi la calit, dau o aroma dementiala. Am completat cu niste fasii de chili (me likey spicy)

Niste fulgi de usturoi la calit, dau o aroma dementiala. Am completat cu niste fasii de chili (me likey spicy)

Pune in tigaie niste usturoi, pentru aroma, si caleste legumele pana sunt aproape facute. Incepe cu broccoli, si dupa cateva minute adauga si dovleceii, acestia se fac mai repede. Daca vrei adauga si o cana de apa in tigaie.

Broccoli + dovlecei = love

Broccoli + dovlecei = love

Pas 2 – bate oule si branza

Before - 6 oua, branza, si niste verdeturi italiene rasnite

Before – 6 oua, branza, si niste verdeturi italiene rasnite

Daca branza este tare, da-o pe razatoarea mare inainte, ca sa nu ai un bloc gigantic si tare de cheez. Eu am folosit o branza moale, asa ca am pus-o direct in oua, si le-am batut cu mixerul.

And after :)

And after πŸ™‚

Pas 3 – mix and match

Fill my heart!

Fill my heart!

Exista varianta fancy si varianta utila: pui frittata in vase micute si dragute (if you wanna impress…someone special *wink*), sau intr-un mare bol la cuptor (pentru comoditate). Ok, acum pentru pozele de blog am folosit niste inimioare cutesy, dar de obicei am un vas de yenna gigantic in care fac toata compozitia, si apoi o pastrez la frigider pana o saptamana. Merge ca breakfast pe fuga in diminetile cu sport! πŸ˜€

Gata de cuptor!

Gata de cuptor!

Les bisous pofticiosi,

Chef Ioana

Fabulous frittata 7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *