Nutritie
comments 2

Inghetata de casa in 5 minute si 3 pasi

Weekendul acesta am petrecut niste quality time in bucatarie. Am alergat doar un pic, pentru ca ma tot plang de oboseala si de lipsa de energie. Asa ca in loc sa ma antrenez la alergare, cum as fi vrut, m-am antrenat la aragaz, ha! πŸ™‚

Dar pana sa ajung la retetele mai complexe, vreau sa dau share la cea mai simpla si mai delicioasa bunatate pe care am facut-o in weekend: inghetata de casa super naturala!

My preciousss icecream! <3

My preciousss icecream! <3

photo 2 (1)

Nu arata delicioasa? Imi venea sa o mananc si abia m-am abtinut pana am facut poza πŸ™‚

Optiune de servire: pe un waffle. Si acesta este facut in casa, si natural, dar nu mi-a iesit reteta asa cum am dorit, asa ca mai incerc!

Optiune de servire: pe un waffle. Si acesta este facut in casa, si natural, dar nu mi-a iesit reteta asa cum am dorit, asa ca mai incerc!

Am folosit doar 3 ingrediente pentru tot ce vedeti: banane, fructe de padure si cacao! Deci care este secretul? Am descoperit ceva foarte interesant legat de banane in weekendul acesta: daca le pui la congelat, si apoi le dai prin blender, se fac de o consistenta super cremoasa si consistenta, la fel ca inghetata! I had no idea πŸ˜€

Asadar, inghetata de casa Β in 5 minute si 3 pasi:

1. Taie 3-4 banane rondele si pune-le la congelator.

Eu le-am lasat peste noapte, si apoi le-am scos dimineata si le-am lasat cateva minute la temperatura camerei, ca sa nu mai fie complet bocna.

A bunch of bananas! Proaspat scoase din congelator, erau ca un bolovan, asa ca le-am lasat 10 minute sa ajunga la o temperatura "procesabila"

A bunch of bananas! Proaspat scoase din congelator, erau ca un bolovan, asa ca le-am lasat 10 minute sa ajunga la o temperatura “procesabila”

2. Pune cam o treime din toate bananele congelate in blender.

Mixeaza-le pana se sfarama toate, apoi opreste blenderul si cu o lingura de lemn impinge in jos toata compozitia. Mixeaza din nou, vor deveni un pic mai cremoase, opreste din nou blenderul si impinge compozitia in jos. Cand vei mixa din nou, vei vedea ca vor prinde o textura foarte cremoasa si lipicioasa, exact ca si o inghetata. Va trebui sa le β€ždezlipesti” de pe blender, pentru ca compozitia va fi foarte consistenta.

Proaspat scos din blender. E super cremos si legata inghetata!

Proaspat scos din blender. E super cremos si legata inghetata!

3. Pentru inghetata cu cacao, adauga la sfarsit 3 lingurite de praf de cacao, si amesteca bine compozitia.Β 

Eu am mai pus niste alune de padure maruntinte, pentru textura. Pentru inghetata cu fructe de padure, adauga in blender 1-2 linguri de zmeura sau alte fructe de padure, chiar inainte de ultimul pas, in care compozitia isi schimba textura.

Inca o data: my preciousssssss! :D

Inca o data: my preciousssssss! πŸ˜€

Et voila, asta a fost tot! Am tinut secrete ingredientele fata de husband pana i-am servit prima portie. De obicei nu prea se omoara cu experimentele mele culinare din categoria β€žhealthy”. Dar pana si el s-a declarat multumit de inghetata dupa ce a degustat-o! Suprinzator, i-a placut cel mai mult cea cu fructe de padure, desi ma asteptam la cea cu cacao. Sugestia lui a fost sa adaug niste bucatele de ciocolata in ea pe langa cacao, si cred ca asa voi face la tura urmatoare πŸ™‚

Enjoy,

Chef Ioana

2 Comments

  1. Am facut si eu inghetata asta… mi-a iesit mai mult o crema, ca nu am avut rabdare sa o lasam destul la congelator… dar a fost geniala!
    Topul e
    1.cacao
    2.simplu
    3.fructe de padure
    Niam niam!!:D

    • Anca, so funny! La noi topul a fost fix invers :))) Si mi-am adus aminte ca mai am o portie de fructe de padure uitata prin congelator, cred ca am sa o “inspectez” diseara πŸ˜‰

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *