Lifestyle
comments 5

Legile lui Murphy intr-o casa de triatlonisti

Cateva din cele pe care le-am experimentat pe propria piele:

1. Oricat de des speli hainele, mereu cantitatea de pantaloni de bike imputiti si de sosete murdare o va depasi pe cel de rufe curate!

2. Tot la categoria laudry: oricat de multe haine spalate ai, exista mereu o parte de echipament din care nu gasesti nimic curat (de obicei sosete, bustiere, caciula/bandana, manusi).

3. Apetitul tau pentru mancare va creste direct proportional cu durata si intensitatea antrenamentelor. Legea nu spune nimic despre scaderea lui, pentru ca ea nu se intampla (rezultand intr-o acumulare de pufosenie peste iarna). Ahem…aproape ca am terminat batalia cu ele #WinterLeftOvers

4. Cu toate preocuparile pentru o nutritie sanatoasa, si dorintele de a evita excesul de carbohidrati, cumva pastele mereu isi vor face loc in dieta ta. Mai ales in serile in care ajungi acasa pe 3 carari dupa job si antrenament, o portie de paste cu …. <insert felul preferat> suna fenomenal de delicios!

5. Sportul in general te ajuta sa pierzi in greutate. Doar ca dupa o perioada de antrenamente intervine regula 3. Apoi regula 4! In special inotul are un talent aparte de a induce “foamea de lup”, stare cunoscuta prin dorinta de a devora tot ce iti sta in cale, mai ales daca este junk food. Alergarea si ciclismul induc o stare usor diferita, respectiv “lesinul de foame”, caracterizata prin senzatia impedimenta de colaps in lipsa unor calorii la indemana!

6. Bicicleta ta se va strica fix atunci cand nu ai acces la un service, sau mai rau, esti in mijlocul unei ture intr-un loc indepartat. Faptul ca aceste lucruri nu ti se intampla pe langa casa iti creeaza un fals sentiment de siguranta, si te momesc catre aventuri indepartate. Nu am reusit inca sa gasim o solutie, desi ne-am gandit sa ne dam doar pe home trainer, eventul montat in cadrul unui bike service 😀

7. Indiferent de cate inbus-uri porti cu tine pe bicicleta, se va strica exact componenta pentru care nu ai cheia potrivita!

8. Ziua de dus masina la spalat coincide cu gasirea unei cutii de echipament murdar uitata prin portbagaj dupa cine stie ce concurs. Suficient de murdar cat pana acasa sa iti “parfumeze” din nou masina proaspat spalata!

Cam asa :)

Cam asa 🙂

Lista este deschisa pentru adaugirile voastre….

5 Comments

 1. Cert este ca:
  – ai un numar de adidasi intotdeauna mai mic cu unu decat cei pe care ar trebui sa-i ai (tot timpul iti lipsesc, unii de pista, unii de sosea, unii de trail, unii de antrenament, unii de competitie etc … ceva ceva lipseste
  – aceeasi lege se aplica si pentru biciclete
  – intotdeauna echipamentul pe care il cauti si de care ai nevoie intr-un moment dat este murdar
  – cu cat constientizezi ca ai nevoie mai multa de odihna se scurteaza orele de somn ca ai nevoie si de antrenament
  – in ceea ce priveste legea nr. 5, putem consemna ca in unele cazuri “lesinul de foame” provocat de alergare trece cu somn

  • Ah, daaaa! Nr de adidasi/biciclete/chestii de care ai nevoie este N+1, N fiind numar curent din posesia proprie :))

   Declar lista deschisa pentru un update la post, cred ca putem ajunge linistit pe la vreo 20+ de legi nescrise 😀

 2. …si orice medalie aduce cu sine dreptul la a ingurgita orice si oricat…ciocolata sa contina, in cazul unora dintre noi :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.