Clatite americane cu ricotta
Servings Prep Time
4 15 minute
Cook Time
10minute
Servings Prep Time
4 15 minute
Cook Time
10minute
Instructions
  1. Primul pas este sa amestecam toate ingredientele uscate impreuna – faina, cu praful de copt, zaharul sau inlocuitorul si varful de cutit de sare.
  2. Separam ouale, si punem albusurile deoparte, intr-un bol in care putem sa le batem. Separat, peste galbenusuri adaugam branza ricotta, esenta de vanilie si laptele, si le amestecam. Cand s-a facut compozitia omogena, punem peste ea ingredientele uscate, si amestecam. Ar trebui sa iasa un aluat destul de concentrat, daca este nevoie mai adauga un pic de lapte.
  3. Batem albusurile (eu le-am batut de mana, cu fuculita, pentru ca nu gaseam blenderul) pana se fac spuma. Apoi le adaugam cu grija peste aluat, si amestecam usor cu o spatula sau o lingura, astfel incat sa dea o nota pufoasa compozitiei finale.
  4. Incinge plita la o temperatura medie, si pune putin ulei, astfel incat sa nu se lipeasca. Eu prefer sa fac clatitele mai micute, astfel incat o “portie” o masor ca o lingura de aluat. In functie de tigaie incat deodata 2, 3 sau mai multe. Dureaza 2-3 minute sa se faca pe parte (vei vedea niste bule mici – atunci poti sa le intorci). Si cam 1-2 minute pentru partea celalata, dupa ce le intorci. Marturisesc ca prima runda de obice o ard, de cand am trecut pe plita cu inductie tot uit ca se incalzeste foarte repede si tare 🙂