Tarta caramelizata de pere, cu gris si scortisoara
Ai nevoie de o tava pentru prajituri, eu am folosit una rotunda cu diametrul de 24 cm, dar poti folosi orice forma ai la indemana, doar ca daca este mult mai mica sau mai mare va trebui sa adaptezi cantitatile. Tarta este upside-down (sau cu fundul in sus, pe romaneste :p), asa ca trebuie sa ne asiguram ca nu se lipeste de fundul tavii. Decupeaza o hartie de copt cat fundul de tava si aseaz-o in tavita inainte de orice altceva, si asa se va dezlipi usor si frumos cand e gata.
Servings Prep Time
6portii 30minute
Cook Time Passive Time
30minute 1ora
Servings Prep Time
6portii 30minute
Cook Time Passive Time
30minute 1ora
Ingredients
Instructions
Pregatirea
  1. Preincalzeste cuptorul la foc mediu. Taie perele in sferturi, scoate-le samburii, si apoi feliaza subtire fiecare bucata. Vei vedea ca nu toate feliile iti ies la fel de mari si de frumoase, asa ca pune-le deoparte pe cele mai reusite, ca le folosim pentru decor primele.
  2. Amesteca faina cu praful de copt, cardamom, nucsoara si scortisoara intr-un castron, iar intr-un vas separat zdrobeste banana si sparge oul si bate-l impreuna cu ea.
Fructele
  1. Pe o cratita la foc mediu, topeste uleiul de cocos (sau untul), si adauga cele 2 linguri de zahar brun. Amesteca in continuu pana tot zaharul este topit, si se face caramel. Toarna siropul in tava, peste  hartia de copt. Vei vedea ca se intareste aproape imediat. Deasupra caramelului aseaza feliile de para, in forma de evantai pornind din centru. Spatiile ramase libere dupa ce ai facut toata partea centrala le poti acoperi folosind feliile un pic mai mici si mai inestetice care ti-au ramas la taiere.
Blatul
  1. Incalzeste laptele pe foc mic, si adauga il el grisul, presarand usor ca sa nu se faca gogoloase. Amesteca pana se absoarbe laptele, daca este prea lichid mai adauga niste gris, iar daca este prea tare mai adauga un strop de lapte. Ia de pe foc, si pune peste faina cu condimentele, si oul si banana. Amesteca toata compozitia pana devine uniforma, si toarn-o in forma de prajituri, peste perele puse mai devreme.
  2. Pune la cuptor timp de 30 de minute, iti poti da seama daca e gata prin medoda “clasica” de a infige o scobitoare in aluat si a vedea daca iese curata.
Recipe Notes
Si o privire de aproape, dupa ce am facut poza asta marturisesc ca am infipt furculita si am inceput sa mananc :)

Si o privire de aproape, dupa ce am facut poza asta marturisesc ca am infipt furculita si am inceput sa mananc 🙂