Nutritie
Leave a comment

Reteta paella cu pui

Incetul cu incetul am inceput sa reintroduc carbohidratii in alimentatie, asta pe masura ce am si inceput sa fac antrenamente mai multe. Nimic nu se compara cu o portie de carbs dupa doua ore de inot!!! 🙂

Caut alternative pentru paste, caci sincera sa fiu exista o limita pentru cantitatea de paste pe care o poate manca o persoana, iar eu cred ca mi-am depasit acea limita anul trecut! Asa ca experimentez cu diverse sortimente si combinatii menite sa aduca varietate in bucatarie (era sa scriu dormitor…..hmmmmm! :D)

Enter Teo….cumnata mea din Spania! Am profitat de concediul de iarna petrecut impreuna ca sa invat de la ea cateva retete cu iz iberic, printre care si faimoasa paella.

Asadar, ingrediente pentru o paella cu pui:

Ingredientele necesare pentru paella

Ingredientele necesare pentru paella

–       un piept de pui, taiat cubulete
–       3 catei de usturoi tocati marunt
–       o ceapa, taiata julienne
–       un ardei rosu si unul galben, taiati subtire
–       orez
–       o mana de patrunjel
–       sofran si/sau colorant alimentar galben (acesta din urma preferabil sa fie organic, daca tot incercam sa mancam sanatos)
–       o tigaie non adeziva (noi am folosit de teflon)

Mod de preparare:

1. Se incing in tigaie usturoiul, ceapa, ardeii si puiul pana se rumenesc bine. Noi am folosit ulei de masline pentru aroma, si am tinut focul pe mediu, astfel incat sa nu se incinga prea tare (uleiul de masline devine toxic daca este incalzit la temperaturi prea mari)

Am calit legumele si puiul la foc mic pana s-au rumenit bine

Am calit legumele si puiul la foc mic pana s-au rumenit bine

2. Se adauga orezul si apa (calda sau fierbinte), dupa care se pune sofranul, colorantul si sare si piper dupa gust.

Am adaugat orezul, colorant, sofran si un pic de sare si piper

Am adaugat orezul, colorant, sofran si un pic de sare si piper

3. Am nivelat orezul in tigaie si l-am lasat sa fiarba asa pana la sfarsit. Important si diferit fata de cum facem noi orezul: NU SE AMESTECA in tigaie din momentul in care am adaugat apa si condimentele. Pe fundul tigaii se face o crusta mai rumenita (aproape un pic arsa) pe care spaniolii o numesc socarrat, si care este semnul unei paella bine facute 🙂

Important de retinut ca orezul este un pic tare decat facem noi pilaful.

Important de retinut ca orezul este un pic tare decat facem noi pilaful.

4. Foarte important ultimul pas: se ia una bucata sot si se momeste sa guste din paella, ca sa fim siguri ca a iesit bine! Cum Alex nu este cel mai mare fan al orezului, a fost nevoie de o mica mituire cu o bere nefiltrata. Always works 🙂

Tester-ul de serviciu, pare destul de fericit, dar nu stiu daca e de la bere sau de la ce are in farfurie!

Tester-ul de serviciu, pare destul de fericit, dar nu stiu daca e de la bere sau de la ce are in farfurie!

¡Buen apetito!

Chef Ioana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *