Nutritie
Leave a comment

Reteta zoodles cu creveti si rosii

Zoodles = zucchini noodles!Β Reteta asta am descoperit-o stand aiurea pe Pinterest! Sa mai zica cineva ca procrastonationul nu e bun la nimic πŸ˜€

In primul an in care am inceput sa alerg tot citeam despre carbo loading, si vazand ca la maratoane este mereu pasta party, am inceput sa mananc si eu o gramada de paste. Desi nu am fost vreodata cel mai mare fan, am devenit o maestra a retetelor de carbonara, arrabiata si a preferatelor mele: spaghetti cu fructe de mare. Pe masura ce antrenamentele mele cresteau in durata, gatitul meu progresa si el, si spre surprinderea mea muschii …. au inceput sa dispara. Da, in loc sa apara frumosi si cizelati dupa ore in sir in bazin, pe bike sau la alergat, ei au inceput sa se ascunda sub un strat de ….pastosenie….hmmmm! There is such a thing as too much carbs!

De atunci am inceput sa am mult mai multa grija la ce mananc, si cantitatile mari de carbohidrati apar doar inainte de antrenamente cheie, sau curse importante.Β Asadar, if you are a pasta lover, aceasta reteta se gatese la fel de repede, este la fel de gustoasa, dar nu prezinta niciun pericol asupra taliei!

Sunt asa frumosi, ca mi-a fost greu sa ma hotarasc sa ii mananc! :)

Sunt asa frumosi, ca mi-a fost greu sa ma hotarasc sa ii mananc! πŸ™‚

Indecizia nu a durat totusi mult, si i-am decimat pe toti! :D

Indecizia nu a durat totusi mult, si i-am decimat pe toti! πŸ˜€

Timp de pregatire: 10 min

Timp de gatit: 20 min

Dificultate: foarte usor

Ingrediente:Β 

  • 4 zucchini
  • 1 punga de creveti congelati
  • 1 lamaie verde
  • 2 rosii
  • busuioc proaspat
  • sare si fulgi de chilli
  • 4 linguri de ulei de masline

Pas 1: pregatirea zucchinilor

Am spalat cei 4 zuchinni si i-am dat pe razatoare pe lungime (a durat cam 10 minute). Procesul in detaliu il gasiti aici. Pe razatoarea super razatoare nu ies chiar perfecti, ca niste spaghetti, asa ca probabil pe viitor am sa folosesc un taietor julienne.

Pas 2: in tigaie

Apoi i-am calit in tigaie cu 2 linguri de ulei de masline, pana s-au inmuiat un pic. A durat cam 5 minute, si am amestecat cu grija in ei intre timp, ca sa nu ii rup.Β Am scos zuchinni deveniti spaghetti din tigaie, si i-am condimentat cu sare roz un pic grunjoasa. Nu stiu daca e din Himalaya, dar e really pretty asa roz, si imi place cum se simte textura mai zgrunturoasa.

Pas 3: shrimp it, baby

Intre timp in aceeasi tigaie am mai pus 2 linguri de ulei de masline si am calit crevetii congelati. Se fac si ei in 5-7 minute, intre timp e nevoie sa ii amesteci un pic, ca sa se faca pe toate partile. Pe final am adaugat niste fulgi de chilli, pentru ca imi plac picanti.

Pas 4: mix and match

Am pus crevetii peste zucchini, am adaugat cele 2 rosii taiate cubulete, si am stors o jumatate de lamaie verde peste ei. Doua fire de busuioc proaspat, tocat deasupra, au dat notele finale de arome. Un cocktail de gusturi si texturi….yummy!

Si un close-up! Alex m-a intrebat suspicios la inceput "asta e un fel de salata"? :)

Si un close-up! Alex m-a intrebat suspicios la inceput “asta e un fel de salata”? πŸ™‚

Happy zuchetti si bon appetit πŸ˜‰

Chef Ioana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *