Nutritie
comments 2

Retete si experimente: steak rapid

As putea spune ca unul dintre hobby-urile mele este gatitul, dar as minti. De fapt, unul dintre hobby-urile mele este mancatul, asadar partea cu gatitul s-a dezvoltat oarecum in subordinea placerii de a manca si de a experimenta diverse feluri de bunatati πŸ™‚

Partea faina la sezonul de toamna-iarna este ca fiind zilele mai scurte, cumva ma imbie mai mult la statul in casa, si la a-mi petrece timpul cu activitati β€œcosy”, in care intra si gatitul. Asa ca m-am gandit sa impartasesc cateva dintre experimentele mele culinare cu voi, si voi posta din cand in cand retele care imi plac cum ies. Un disclaimer: eu sunt in totalitate omnivora, si dieta mea include carne de toate felurile. Personal ii admir pe cei care mentin o dieta vegetariana sau vegana, dar dupa ce am incercat-o pe pielea mea timp de 1 an jumatate, am decis ca mie nu mi se potriveste.

Asadar, primul experiment pe care vreau sa il impartasesc este un STEAK. A fost prima data cand am gatit acasa un steak adevarat, si am fost suprinsa sa descopar cat de delicios a iesit. Cred ca secretul a fost carnea, am cumparat un antricot de vita Red Angus, si toate temerile legate de faptul ca va iesi tare sau atoasa mi-au fost spulberate. Avantajul este ca dureaza si foarte putin gatitul, eu am tinut o felie 5 minute pe gratar, si cealalta felie 9 minute, ca sa experimentez diferentele de textura si gust. De obicei prefer friptura medium sau bine facuta, dar cele 9 minute au fost un pic cam mult, data viitoare le voi gati pe la 7.

Am adaugat o garnitura de salata din rucola, baby spinach, rosii, branza de capra si seminte de canepa. Incerc sa mentin un meniu mai low carb in perioada asta, fara insa a fi prea stricta. Pofta buna! πŸ™‚

steak1

Ma gandeam ca ar merge bine un pahar de vin rosu, dar am renuntat la el in lumina ultimelor excese πŸ™‚

Uitandu-ma mai de aproape am descoperit ca am uitat sa va spun ca am pus si ciuperci in salata. O explozie de proteine :)

Uitandu-ma mai de aproape am descoperit ca am uitat sa va spun ca am pus si ciuperci in salata. O explozie de proteine πŸ™‚

Les pupici,

Chef Ioana

2 Comments

  1. Fain! Data viitoare ar merge si o sectiune in steak. E singura modalitate de a impartasi cu cititorii cat de medium rare sau rare e πŸ™‚

    • O idee foarte buna! Si as putea face un test in functie de cate minute le tin pe grill, sa vedem cum arata la fiecare sectiunea πŸ˜€

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *