Lifestyle
Leave a comment

RunIn…aaaa…de data asta #EatInMadrid

Ce sa faca o pasionata de sport cand a decis sa ia o saptamana de pauza totala? A se nota ca m-au durut muschii de la lipsa de activitate, dar din fericire se trateaza usor cu o portie de alergat πŸ™‚ Asadar, am planificat un citybreak ca nici un altul in ultimii 3 ani: fara miscare! Sniff!!! Ok, recunosc ca am strecurat adidasii prin bagaj, dar doar in caz de β€žurgenta” activa. I-am folosit insa doar la plimbare πŸ™‚

Madridul este unul dintre orasele mele favorite. Imi place la nebunie mix-ul de cultura, gastronomie si atitudine a orasului, cumva ma simt ca acasa, daca β€žacasa” ar fi un loc foarte cool si colorat. Si cu mancare foarte buna! Si uite ca iarasi mi se face foame, desi 3 zile in continuu am mancat! Nu exagerez cand spun asta, nici nu am mai trecut pe la obiectivele turistice, ci m-am afudant direct in cele culinare.

Asadar, cateva experiente faine de incercat daca sunteti pofticiosi si va nimeriti prin Madrid:

1. Museo del Jamon

Nu va lasati inselati de denumire, nu este de fapt un muzeu, desi sunt convinsa ca ar avea succes si daca ar fi! Este de fapt un brand de localuri cu mancare tipic spaniola, din care se remarca evident celebrul jamon. Desi un loc destul de turistic, am fost placut suprinsa sa descopar ca la cina era plin de localnici. Am profitat de ofertele zilei, si am luat un mix de platouri cu carne si branzeturi, plus cate o stacana de 1,5 litri de sangria sau bere. Totul a fost simplu, delicios si aromat! Succesul serii a dat nastere la un nou verb: a jamoni. Ca si in…mai jamonim si noi ceva azi?

Museo del Jamon Inainte sa comand ceva a trebuit sa admir suncile expuse :)

Museo del Jamon
Inainte sa comand ceva a trebuit sa admir suncile expuse πŸ™‚

Museo del Jamon Daca la bar era doar un rand de jamon, in partea cealalta erau 3! Ca sa avem de unde alege ;-)

Museo del Jamon
Daca la bar era doar un rand de jamon, in partea cealalta erau 3! Ca sa avem de unde alege πŸ˜‰

Museo del Jamon O ilustrare perfecta a verbului "a jamoni" - eu jamonesc, tu jamonesti, el/ea jamoneste

Museo del Jamon
O ilustrare perfecta a verbului “a jamoni” – eu jamonesc, tu jamonesti, el/ea jamoneste

2. Mercado de San Miguel

Eu ador sa merg la piata! Mi se pare o expeditie in aromele si culorile alimentelor, asa ca incerc ca in fiecare loc nou vizitat sa bifez si cate o piata. Dar Mercado de San Miguel nu este o piata obisnuita, ci una culinara, asa ca fiecare taraba si local are specificul lui, iar eu nu am rezistat si m-am infruptat cam din jumate din locurile disponibile. Majoritatea mancarii este bite-sized, cu mixuri de retete clasice imbinate cu arome inedite. Doua avertismente: in weekend locul este doldora de turisti, si este destul de pricey. Dar merita pentru experienta!

Mercado de San Miguel Niciodata nu mi s-au parut maslinele atat de bune!

Mercado de San Miguel
Niciodata nu mi s-au parut maslinele atat de bune!

Mercado de San Miguel Un asortiment de bunatati!

Mercado de San Miguel
Un asortiment de bunatati!

Mercado de San Miguel Selfie time!!

Mercado de San Miguel
Selfie time!!

3. O bodega locala

Le vei gasi la tot pasul prin zona veche, este suficient sa te plimbi pe langa Plaza Mayor, Atocha, Goya sau Puerta del Sol ca sa descoperi cate una. Bonus: daca iei zonele la picior faci si niste km frumosi de plimbare! Majoritatea bodegilor sunt no-names, si au un iz usor invechit, dar mancarea e simpla si delicioasa. In functie de ora, alege un mix de tapas, un bocadillo sau o portie de pulpo, si adauga o cerveza. OlΓ©!

Tortilla de patatas cu sangria. Undeva pe langa Opera.

Tortilla de patatas cu sangria. Undeva pe langa Opera.

Pulpo si cerveza prin zona Goya. Caracatita este un must-try in Madrid!

Pulpo si cerveza prin zona Goya. Caracatita este un must-try in Madrid!

4. La Mallorquina

Daca nu te-au incantat recomandarile mele de tapas, jamoane si alte bunatati sarate, poate e din cauza ca ai un sweet tooth πŸ™‚ No problemo, in cazul acesta La Malloquina este the place to be. Infiintata in 1894, cofetaria-cafenea este un carusel al dulciurilor traditionale, si este locul perfect ca sa te opresti intr-o dupa-amiaza pentru o cafea si o prajitura. Poti incerca bunataturi precum trufas de chocolate (nu este nevoie de nici o explicatie), turron (un fel de nuga, din care as putea sa mananc non stop), sau huesos de santo (literalmente β€žoase de sfant”, dar nu te gandi la moaste, ci la rulouri de martipan cu diverse umpluturi). Noroc ca am ajuns in ultima zi, ca mai aveam un pic si pocneam cand am iesit de aici!

La Mallorquina Este singura poza pe care am facut-o. Aparent am fost atat de ocupata sa mananc, incat nu prea am mai pozat :)

La Mallorquina
Este singura poza pe care am facut-o. Aparent am fost atat de ocupata sa mananc, incat nu prea am mai pozat πŸ™‚

5. Sangria, cerveza, cava

Da, nu am recomandat doar o bautura, ci trei (note to self: incep sa par alcoolica). Doar sa nu le amestecati πŸ˜‰ De ce sa le incercati pe toate: jamon-ul si tapas-urile merg extrem de bine udate cu o bere, fiind sarate, iar cava completeaza super fructele de mare si stridiile. Si fiind Spania, nu puteam pleca fara sa beau si sangria, asadar, vedeti, am fost practic FORTATA sa gust din toate trei. Si va recomand si voua sa va fortati un pic, fara a ridica insa alcoolemia prea sus.

Bilant dupa cele 3 zile:

  • Kilometri parcursi: 18, in medie 6km/zi (plimbare)
  • Bauturi alcoolice consumate: 6 (2 beri, 3 sangria, 1 cava). Din fericire fara repercursiuni, au fost destul de slab alcoolizate.
  • Calorii consumate: imposibil de masurat!! πŸ˜€

Hasta luego,

Ioana the Kalorie Killer

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *