Triatlon
Leave a comment

TriChallenge Mamaia, finala circuitului de sosea

Inca nu imi revin din faptul ca am luat saptamana trecuta locul 1 la Delta Rowmania Triatlon! Woooooww! Senzatia e incredibila….

Aproape ca imi propusesem sa nu mai particip la TriChallenge Mamaia, desi il consider cel mai bine organizat triatlon din Romania, dar eram atat de obosita incat ma gandeam la niste plaja, soare si margaritas 😉 Insa reusita din Delta m-a catapultat in fruntea clasamentului pe circuitul de triatlon de sosea, si mi-am zis ca trebuie macar sa imi incercam sansele de a-l castiga!

Acum 3 saptamani nici nu as fi visat sa imi propun sa castig circuitul. Sunt eu o amatoare buna si ambitioasa, dar la noi in tara sunt fete mult mai bune decat mine la acest sport. Ca sa nu spun ca sunt si mult mai experimentate! Dar poate ca pe undeva este vorba si de norocul incepatorului, la cursele la care am fost nu le-am intalnit pe toate, si asta mi-a permis sa am niste clasari bune. Insa acum la Mamaia nu mai este vorba de noroc, s-au anuntat toate concurentele si competitia este mare. E un concurs care atrage peste 600 de participanti, plus ca are premii substantiale. Deci nu ne mai bazam pe noroc, ci pe munca facuta in antrenamente si pe stragie!

Asteptand startul

Asteptand startul

Am luat startul cu valul de Elite, fete si baieti care ne-am intrecut la categoria asta. Iarasi am avut cosmaruri ca eu abia voi reusi sa termin inotul atunci cand ceilalti concurenti deja termina cursa….deja incep sa ma obisnuiesc cu temerile acestea! Nu pot spune multe lucruri despre inot pentru ca am ales sa blurr out toata experienta, si nu imi amintesc mare lucru. Valuri, valuri, valuri, valuri, cam asa s-ar rezuma. Niste valuri mici si nasoale care reproduceau perfect un efect de tangaj, mi s-a facut de cateva ori rau de miscare efectiv, si m-au ametit teribil pe parcursul celor 1500 metri. De aceea spun ca am ales sa uit experienta, am inchis ochii si am strans din dinti pana cand s-a terminat totul. Evident cu ochii inchisi orientarea mea nu a fost cea mai buna 🙂

Am pierdut o gramada de timp in tranzitie pentru ca mi s-a prins neoprenul in cipul de pe picior. La cat eram de ametita nu stiu exact ce am facut acolo, dar am ajuns din nou sa ma trantesc in fund ca sa imi scot piciorul drept din neopren, fara sa trag totusi intr-un mod barbar de costum, ca sa nu il rup.

Cand am iesit din tranzitie si am vazut ceasul m-am speriat: un timp foarte prost! Am tras tare la ciclism ca sa recuperez ceva, dar din pacate nu am avut cu cine sa merg in pluton, toate fetele eram prea disparate! Traseul de ciclism e tare fain la Mamaia, vantul mi-a ridicat niste probleme majore intr-un sens, dar in sensul opus se merge cu vant din spate…..paaartiieeee!! 😀

"Lupta" cu vantul de pe traseu

“Lupta” cu vantul de pe traseu

Cu vantul din spate insa intrec pana si Politia :D

Cu vantul din spate insa intrec pana si Politia 😀

La alergare mi-am dat sema ca sunt pe locul 3 si ca nu am sanse sa castig circuitul, concurenta de pe locul 1 fiind la o distanta prea mare ca sa o pot ajunge. Am hotarat sa trag de mine doar cat sa imi consolidez pozitia, oricum toata oboseala din sezon s-a acumulat si mi se pare ca alergam foarte prost. Insa am o supriza la linia de finish: Alex imi striga “Bravo, esti pe 2, ai castigat circuitul!” Nu inteleg deloc ce se intampla, si abia cand ma duc sa felicit celelalte concurente sunt anuntata ca fetei de la conducerea cursei i s-a facut rau cu cateva sute de metri inainte de finish. Se pare ca din cauza caldurii si a nutritiei a lesinat chiar pe ultima tura de alergare, si a fost nevoie sa vina salvarea. Din fericire aflam ca totul va fi ok, are nevoie doar de hidratare si glucoza! Iata ca asa ceva se poate intampla chiar si celor mai buni…..

Podiumul feminin

Podiumul feminin

La festivitatea de premiere am o noua supriza: totusi sunt pe pozitia 3. Organizatorii au comasat clasamentul de elite cu cel de amatori, si o alta concurenta este pe pozitia 2. Respect foarte mult faptul ca cineva a avut un rezultat mai bun decat mine, dar cred ca in momentul in care se dau starturi separate ar trebui sa fie si clasamente separate. Fiind vorba de vant si conditii variabile, care se pot schimba de la o ora la alta, mi se pare important ca daca ne concuram pentru acelasi locuri sa avem la dispozitie si aceleasi conditii.

S-a terminat insa cu bine, am castigat si eu si Alex circuitul de sosea, Triatlon Grand Prix! Iar la feminin am sarbatorit podiumul printr-o bataie cu sampanie chiar pe scena, si ma bucur ca pentru anul urmator vor fi 10 sportive care vor concura la categoria Elite!

Bataie cu sampanie pe scena, toate fetele care vor concura la Elite la anul

Bataie cu sampanie pe scena, toate fetele care vor concura la Elite la anul

Bisous bisous,

Ioana Triatloana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.