Nutritie
Leave a comment

Cupcakes cu proteine si fructe de padure

In caz ca nu stiati, acest blog functioneaza pe endorfine, pahare de vin si cupcakes! 🙂 Sunt usor dependenta de toate trei, dar din ultimele doua incerc sa consum cu moderatie.

Daca despre vin am vazut un studiu care echivaleaza consumul unui pahar cu o ora petrecuta la sala (nah, acum am dat din casa si “secretul” antrenamentelor mele :p ), din pacate la cupcakes nu am vazut vreun studiu care sa confirme ceva efecte benefice! Din contra, all that sugar and spice is not really nice, asa ca tot caut maniere de a le face mai sanatoase, fara a le transforma in ceva bleah si fara gust.

Insert the protein cupcake!

Cum ar fi ca in loc sa beau un shake proteic dupa antrenamentul de dimineata, sa mananc 2 cupcakes? Pretty awesome, huh!

Timp de pregatire: 5 min

Timp de gatit: 30 min de stat la cuptor

Dificultate: foarte usor

Ingrediente:

  • 5 linguri fulgi de ovaz fini
  • 4 linguri pudra Enduro Gainer Nutrend cu aroma de vanilie
  • 2 linguri faina
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar brun (sau indulcitorul tau preferat)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita nucsoara
  • Iaurt grecesc
  • O mana de fructe de padure proaspete sau congelate

Pas 1:

Preincalzeste cuptorul la 180 grade. Amesteca toate ingredientele uscate intr-un bol.

Pas 2:

Bate un pic oul cu furculita, si toarna-l peste ingredientele uscate din bol. Completeaza cu iaurt grecesc pana cand compozitia devine o pasta. In functie de cat de fini sunt fulgii de ovaz, absorb diferit iaurtul, si s-ar putea sa ai nevoie de o cantitate mai mica sau mai mare de iaurt, de aceea nu am pus o cifra exacta. Ideea este ca in final sa ai o pasta cremoasa si omogena.

Pas 3:

Adauga cu grija fructele de padure, si inglobeaza-le in compozitie, amestecand foarte usor, astfel incat sa nu le zdrobesti.

Pas 4:

Pune totul in forme, si coace-le la cuptor timp de 30 minute, sau pana cand sunt gata. Cel mai usor de masurat este sa introduci o scobitoare in ele, iar daca iese curata, sunt gata (daca se lipeste aluatul de ea, inca sunt sunt necoapte).

Disclaimer: desi seamana la gust super mult cu „adevaratele cupcakes”, acestea nu sunt la fel de dulci. Mai degraba au o aroma proaspata si usoara, asa ca daca iti place super dulce va trebui sa mai adaugi indulcitor sau inlocuitor.

IMG_9594-1024x768

Yummy si pufi la interior

IMG_9597-1024x768Bon appetit!

Chef Ioana

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.