Imi place foarte mult mancarea picanta, si mi se pare ca se “asorteaza” foarte bine cu vremea rece de afara, completata daca se poate si de un pahar de vin. E o perioada de mutari la noi, ne schimbam domiciliul, si am tot facut curat prin casa si am impachetat lucruri. Asa am descoparit tot felul de ingrediente uitate prin camara, si ca sa salvez niste spatiu in cutii, mi-am propus sa le gatesc pe toate inainte de a ne muta. Am gasit o punga de linte rosie uitata, si asa s-a nimerit sa fac aceasta reteta de curry de linte vegan.
Linea rosie e un super aliment, plin de fibre, proteine, fier si vitamine din complexul B. Sta la baza multor mancaruri din diferite culturi, si este de obicei servita cu orez. Dar cum ea deja contine o cantitate suficienta de carbohidrati, si eu gateam cina, am vrut sa nu mai adaug o extra portie de carbs in ea, asa ca reteta asta este fara orez. De obicei seara ma concentrez pe mese bogate in proteine, ca sa ma ajute sa ma recuperez dupa efortul din timpul zilei. Granted, zilele astea efortul inseamna carat cutii, si nu alergat, biciclit sau inotat, dar chiar si asa depasesc cei 10 mii de pasi pe zi 🙂
Eu am servit mancarea ca fel principal, dar daca vrei poti sa tratezi acest curry si ca un side-dish, si fie sa ii adaugi o portie de orez, fie sa il pui ca si garnitura la o masa cu carne.

Prep Time | 10 minute |
Cook Time | 40 minute |
Servings |
portii
|
- 300 g linte rosie
- 1 buc Ceapa medie, taiata marunt
- 100 g Ciuperci feliate subtire
- 200 ml Lapte de cocos Am luat de la Mega Image.
- 350 ml Supa de baza de legume Eu am folosit o jumatate de cub
- 3 linguri Ulei de masline
- 2-3 catei Usturoi
- 200 g Baby spinach
- 2 lingurite Pasta de curry rosu Am luat tot de la Mega Image.
- 1 lingurita Chimen
- 1 lingurita Sare
Ingredients
|
![]() |
- Pune la calit semintele de chimen, ceapa si usturoiul in uleiul de masline, pana ceapa devine translucida.
- Adauga ciupercile si amesteca pana cand se fragezesc.
- Toarna lintea, impreuna cu laptele de cocos si supa de legume, si adu totul la punctul de fierbere. Adauga 2 lingurite de pasta de curry (iese medium picant, incearca doar 1 daca nu iti place picant, sau mai mult daca te stii doritor de senzatii tari :p )
- Pune totul pe foc mic si lasa la fiert pana se face lintea (cam 20-30 de minute). Daca scade prea mult, si lintea tot nu este facuta, mai adauga supa de legume sau apa calda, si ai grija sa amesteci frecvent, sa nu se prinda de vasul de gatit.
- Ia vasul de pe foc, si adauga deasupra frunzele de baby spinach. Amesteca cu lingura de lemn pana cand spanacul este inglobat in compozitie.
Et voila, totul este gata! Sper ca va place aceasta reteta de curry vegan, si ca o veti incerca si voi daca tot suntem in perioada de post 🙂
Bon appetit,
Chef Ioana