Caut un nume pentru noii mei prieteni de la micul dejun. Dragostea mea pentru muffins este bine cunoscuta! As putea chiar spune ca imi alimenteaza pasiunea pentru sport, caci de multe ori cand mananc prajituri ma simt absolut obligata sa ies la antrenamente 🙂 Imi plac foarte mult si ouale, iar cand eram mica ma certa bunica mea sa nu mai mananc atatea (ce bine ca intre timp s-au spulberat miturile despre consumul de oua si cresterea colesterolului). Asa ca la un moment in viata aceste doua iubiri trebuiau sa se gaseasca una pe alta!
Acum ca am tot eliminat zaharul si fainoasele din alimentatie, am inceput sa fac din ce in ce mai des experimente pentru micul dejun. Nu de alta, dar mi-am dat seama ca la mine prima masa a zilei era de obicei cafea+sandwich/cereale, iar acum am cautat sa o inlocuiesc cu o doza sanatoasa de proteine. Iar de dorul muffin-urilor am inceput sa coc tot felul de chestii in tava cu forme, si am ajuns sa fac un mix de oua, branzeturi si legume, si sa le coc in formele de muffins, spre deliciul meu gustativ. Bonus: o tava de briose are 12 forme, si pot tine la frigider bucatile ramase cam o saptamana, astfel incat ma scuteste de gatit inca o zi!
Timp de pregatire: 5 minute
Timp de gatit: 20 minute
Dificultate: foarte usor
Ingrediente (pentru o tava de 12):
- 5-6 oua
- legume: 2 ardei (poti incerca 1 dovlecel, sau 2 morcovi rasi, etc)
- branza: cheddar (imi place consistenta, dar merge si feta, mozzarella, etc)
- carne, daca nu esti vegetarian(a): bacon sau prosciutto
- condimente: sare, sos Sriracha (atentie, este FOARTE iute!)
Procesul de gatit este deosebit de dificil: taiat totul bucati, batut ouale, amestecat si copt 🙂
Pas 1:
Preincalzeste cuptorul. Taie ardeii, branza si baconul.
Pas 2:
Bate ouale si toarna-le peste bucatelele taiate.
Pas 3:
Amesteca toata compozitia si da-o la cuptor timp de 20 de minute, sau pana s-au rumenit. Se comporta mai bine la foc mediu spre mic, la foc mare se pot arde!

Toarna compozitia in formele unse cu ulei de masline sau un pic de unt. Eu prefer formele de silicon, sunt mai maleabile.
Pas 4:
Pune-le in farfurie cu niste sos Sriracha (eu sunt indragostita de el, dar atentie celor care nu mananca picant). Le poti folosi ca si garnitura sau fel principal. Mie imi place sa le mananc cu o salata de rosii si ardei langa!
Bon appetit! Si poate imi dai o idee, cum le botezam?