Center, FITspiration
Leave a comment

Turia Pitt face un Ironman, la 5 ani dupa ce a suferit arsuri pe 65% din suprafata corpului

Uneori ma lovesc de perioada in care imi scade calitatea motivatiei pentru antrenamente, si imi vine greu sa ma mobilizez sa duc la bun sfarsit toate orele de training dintr-o saptamana. Atunci imi aduc aminte ce norocoasa sunt ca pot alege sa ma antrenez, si ca provocarile mele (lipsa timpului, sau oboseala) palesc in fata a provocarilor reale pe care ti le poate aduce viata.

Turia Pitt este o persoana care a trecut prin astfel de provocari extraordinare in viata. In 2011, in timp ce concura in Australia la un ultramaraton de 100km a fost prinsa de un incediu de vegetatie, si aproape si-a pierdut viata in el. A avut peste 65% din suprafata pielii arsa, si acum, dupa #colectiv, stim din pacate prea bine ce mici sunt sansele de supravieturile la astfel de arsuri.

Asa arata inainte de accident:

Dupa 17 operatii si 7 degete amputate, medicii i-au spus ca nu va mai putea sa alerge niciodata. Tanara de  insa isi dorea inca de pe atunci sa faca un Ironman, si s-a incapatanat sa creada in visul ei. Pe blogul ei povesteste cum mama si iubitul ei veneau la ea in spital (a petrecut 2 ani doar in spitale, pentru operatii si recuperare), si in fiecare dimineata ii spuneau ca e momentul sa se antreneze pentru Ironman. A trecut prin chinuri lungi, a trebuit sa poarte un costum de compresie pe tot corpul, inclusiv pe fata in acesti ani, si a mai avut nevoie de operatii de reconstructie la nas inainte de a reapuca de sport, ca sa poata respira cum trebuie.

Dar nu s-a dat batuta, si in 2015 a participat la primul ei triatlon. Si nu orice triatlon, ci un half distance (1,9 km inot – 90 km bike – 21,1 km alergare). Iar in luna mai va concura la primul ei Ironman, in Melbourne, Australia. Si doar vazandu-i energia si perseverenta prin care nu doar a revenit la viata, ci la sport, si la eforturi de ultra anduranta, ma face sa o admir si sa ma reapuc cu pofta de antrenamente!

In timpul triatlonului half:

O puteti urmari pe Turia pe blogul personal sau pe instagram,  pentru posturi pline de inspiratie. Sa ii tinem pumnii pentru un debut Ironman incununat de succes!

Remember….anything is possible!

Mult spor(t),

Ioana the Tri Chick

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.